BiH
0

Radnici Fabrike cijevi Unis odbili ponudu rukovodstva da nastave sa radom

SRNA
Radnici Fabrike cijevi Unis u Derventi, koji više od tri mjeseca ne rade, odbili su danas ponudu rukovodstva preduzeća da nastave s radom.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Direktor Unisa Mile Georgijevski ponudio je radnicima tri plate koje bi bile isplaćene u sljedeća tri petka i da pogon Prerada odmah počne da radi.

"Mi bi u ponedjeljak, 3. marta, morali da počnemo da radimo, pošto od isporuke naših proizvoda zavisi proizvodnja u Simpu. U suprotnom, može da se dogodi da izgubimo ugovoreni posao. U ovom trenutku ovo je najviše što možemo da uradimo", rekao je Georgijevski.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Radnici su odbili ovu ponudu, zahtijevajući isplatu svih plata i početak proizvodnje.

Unis radnicima duguje oko devet plata, a isplata svih potraživanja prema radnicima, ali i svih fiskalnih obaveza predviđena je iz kredita čija realizacija je u toku.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Nakon okupljanja pred fabrikom, radnici su se uputili prema zgradi opštine, gdje je njihove predstavnike primio i načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

Simić je rekao da je zahvalan radnicima Unisa na strpljenju i dostojanstvenom ponašanju prilikom traženju njihovih prava. "Vjerujem da će plan poslovodstva biti realizovan i da će Unis nastaviti da radi", dodao je Simić.

S obzirom da dogovor nije postignut, radnici su za sutra najavili novo okupljanje.