{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici "Boske" u štrajku

F
1.7.2009. u 11:09
0
0
Radnici "Boske" u štrajku
0
Radnici "Boske" u štrajku
Nakon mirnog protesta radnici banjalučke Robne kuće “Boska” jutros su stupili u generalni štrajk, a nisu isključili i mogućnost potpunog zatvaranja tog objekta.
Od novog vlasnika, beogradskog "Delta-Zekstra” traže sastanak kako bi se riješio njihov dalji status, kao i isplatu 24 plate, 11 toplih obroka i svih ostalih dugovanja.

Predsjednica Sindikata „Boska” Branka Gostić ističe da radnici neće odustati od štrajka sve dok neko od novih vlansika ne dođe da razgovara s radnicima i objasni im koji je njihov dalji status.

“Očekujemo da se pojavi gospodin iz "Zekstre" i da nam da objašnjenja, jer su iznevjerena sva naša očekivanja, a izostala je i obećana podrška Vlade RS-a”, rekla je Gostić.

Iako entitetska Vlada nakon prodaje tog preduzeća nije više obavezna da pomaže “Bosku”, Gostić napominje da je izvršna vlast RS-a “bar dužna da izvrši pritisak na kupca kojem su oni prodali kapital, a kako bi izvršio svoje obaveze”.

Ova robna kuća je skoro pa u potunosti prazna već mjesecima od kada radnici čekaju da se riješi njihov status.

Gostić napominje da oni više nemaju srtrpljenja i da su se na generalni štrajk i, kako kaže, stavljanje katanca na vrata, odlučili nakon što im je Vlada RS-a od pet obećanih isplatila samo dvije plaće, kao vid interventne pomoći dok novi vlasnik ne uđe u posjed objekta.

Napomenula je i da radnike „Boske“ nije kontaktirao niko ni iz Vlade RS-a niti od novog vlasnika od kada je "Delta- Zekstra" uplatla krajem maja tri miliona eura na ime kupoprodajne cijene za paket od 58 posto akcija državnog kapitala te robne kuće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: