{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Bolnice Kasindo nemaju ovjerene knjižice

F
13.8.2013. u 16:16
0
3
Radnici Bolnice Kasindo nemaju ovjerene knjižice
0
Radnici Bolnice Kasindo nemaju ovjerene knjižice
Bolnica Kasindo u Istočnom Sarajevu (Foto: SRNA)
Zaposleni u bolnici Kasindo nisu primili platu za juni, doprinosi im nisu uplaćeni već 30 mjeseci zbog čega nemaju ovjerene zdravstvene knjižice, a isplate naknada za prijevoz radnicima kasne od februara prošle godine.
"Dolazimo u situaciju da radimo u zdravstvenoj ustanovi, a kada idemo kod ljekara u Dom zdravlja moramo da platimo cijenu tog pregleda", kazao je predsjednik Sindikalne organizacije Bolnice Kasindo Radivoje Prorok.

I predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS-a Milenko Granulić ističe da se moraju osigurati sredstva da bi se bar dio dugovanja za prijevoz isplatio radnicima da mogu da dolaze na posao, jer im kasni i isplata zarada.

Granulić je danas prisustvovao sastanku Sindikalne organizacije ove bolnice na kojem je ponovo razmatrana izuzetno teška situacija zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi.

I direktor Bolnice Kasindo Slavko Ždrale je ponovio da je u momentu preuzimanja dužnosti dug te zdravstvene ustanove iznosio 33,4 miliona, a duguje se dobavljačima, radnicima, Poreskoj upravi i Fondu zdravstvenog osiguranja.

Sve nade sada se polažu u početak izgradnje nove bolnice, ali se tačan datum još ne zna.

Ipak, do završetka tih radova, pomoć od tri miliona KM bit će utrošena u izgradnju polikliničkog bloka s 24 specijalistička kabineta, rekonstrukciju hirurškog bloka, kao i preseljenje neurohirurgije u nove prostorije, što bi trebalo da bude realizovano, zahvaljujući donacijama iz Italije.

Ranije je Vijeće ministara BiH donijelo odluku o prijenosu odobrenih, a neutrošenih 1.973.439 KM iz budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH Vladi RS-a za rekonstrukciju bolnice Istočno Sarajevo, što s 1.112.706 KM sredstava Vlade RS-a, iznosi ukupno 3.086.145 KM za rekonstrukciju ove medicinske ustanove u Istočnom Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: