|

Radnici Bolnice Istočno Sarajevo čekaju obećanu dvanaestu plaću

Radnici Bolnice Istočno Sarajevo čekaju obećanu dvanaestu plaću
0
S
SRNA
15.12.2014. u 12:07
9
komentara
0

dijeljenja
Radnici Bolnice Istočno Sarajevo i jutros su se okupili ispred kapije Bolnice, zahtijevajući da nadležni hitno preduzmu sve mjere da bi ova zdravstvena ustanova konačno stala "na svoje noge".
Foto: SRNA Foto: SRNA


Na pauzi, koju je i danas oko 100 radnika iskoristilo za informativno okupljanje, radnici su poručili da postoji mogućnost da prekinu sa ovim skupovima ukoliko im bude isplaćena i dvanaesta plaća, ali da će istrajati u zahtjevima da dugogodišnji nagomilani problemi ove ustanove konačno budu riješeni.

Predsjednik Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske Spomenka Janjić ponovila je da radnici ostaju pri zahtjevima za redovnu isplatu plaća, rješavanje problema duga za doprinose, te poboljšanje uslova rada.

"Od radnika se očekuje da finansiraju sve potrebe ove bolnice, što je nezakonski i nemoguće", istakla je Janjićeva.

Ona tvrdi da je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić zatražio smjenu svih šefova službi i odjeljenja koji učestvuju u informativnim okupljanjima.

"Ovo nije lična borba, niti je riječ o ličnim zahtjevima. Ovdje je situacija zaista teška. Ključ rješenja i ključ prestanka našeg okupljanja je u ministrovim rukama i on treba da radi na tome", ocijenila je Janjićeva.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Ona je naglasila da je cilj radnika da problemi budu riješeni, a to se prijetnjama ne postiže.

Radnici su pozdravili današnji sastanak o situaciji u Bolnici Istočno Sarajevo, koji je sazvao gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, konstatujući da je ova zdravstvena ustanova od vitalnog značaja za regiju i da su lokalne vlasti odavno trebale da se pozabave ovim problemom.

Na skupu je pročitano i pismo podrške Sindikalne organizacije Univerzitetske bolnice - Kliničkog centra Banja Luka.

Ministar Bogdanić ranije je najavio je da bi do kraja godine radnicima Bolnice Istočno Sarajevo trebalo da bude isplaćena još jedna plaća, odnosno 12. u ovoj godini.

Bogdanić je napomenuo da je Vlada RS donijela odluku o isplati zajma od dva miliona KM Bolnici Istočno Sarajevo na osnovu čega će biti isplaćena još jedna plaća i drugi materijalni troškovi.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...