BiH
0

Radnici "Aide" ispred Kantonalne vlade u Tuzli

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Radnici Aide su potom prošetali do obližnjeg BKC-a gdje se održavala svečana sjednica Skupštine TK u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Okupljeni radnici očekivali su da će im se neko od novoizabranih zastupnika u Skupštini TK obratiti, ali se to nije dogodilo.

Radnici Aide su potom prošetali do obližnjeg BKC-a, gdje se održavala svečana sjednica Skupštine TK u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Okupljeni radnici očekivali su da će im se neko od novoizabranih zastupnika u Skupštini TK obratiti, ali se to nije dogodilo.

"Njima je svaka sjednica svečana sjednica, a mi nemamo od čega živjeti. Naša agonija traje godinama, ali niko nije riješio naše probleme", kaže Hasan Užičanin, predsjednik Sindikata Aide.

Radnici su se potom ponovo vratili pred Vladu TK. S obzirom na to da je u Tuzli danas izuzetno hladno, radnicima su iz Vlade TK sugerisali da odu kućama i da se pregovori nastave u srijedu.

Ipak, radnici su još uvijek ispred Vlade TK, gdje čekaju ishod novog sastanka sindikalnog rukovodstva i predstavnika izvršne vlasti. Ako pregovori ne urode plodom, kako saznajemo, radnici "Aide" će ponovo u srijedu blokirati glavne gradske saobraćajnice.