|

Radnici "Aide" ispred Kantonalne vlade u Tuzli

Radnici "Aide" ispred Kantonalne vlade u Tuzli
0
S
Piše: D. Brkić
24.11.2014. u 12:06
24.11.2014. u 12:34
10
komentara
0

dijeljenja
1/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
2/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
3/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
4/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
5/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
6/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
7/7 Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Radnici Aide su potom prošetali do obližnjeg BKC-a gdje se održavala svečana sjednica Skupštine TK u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Okupljeni radnici očekivali su da će im se neko od novoizabranih zastupnika u Skupštini TK obratiti, ali se to nije dogodilo.
Radnici Aide su potom prošetali do obližnjeg BKC-a, gdje se održavala svečana sjednica Skupštine TK u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Okupljeni radnici očekivali su da će im se neko od novoizabranih zastupnika u Skupštini TK obratiti, ali se to nije dogodilo.

"Njima je svaka sjednica svečana sjednica, a mi nemamo od čega živjeti. Naša agonija traje godinama, ali niko nije riješio naše probleme", kaže Hasan Užičanin, predsjednik Sindikata Aide.

Radnici su se potom ponovo vratili pred Vladu TK. S obzirom na to da je u Tuzli danas izuzetno hladno, radnicima su iz Vlade TK sugerisali da odu kućama i da se pregovori nastave u srijedu.

Ipak, radnici su još uvijek ispred Vlade TK, gdje čekaju ishod novog sastanka sindikalnog rukovodstva i predstavnika izvršne vlasti. Ako pregovori ne urode plodom, kako saznajemo, radnici "Aide" će ponovo u srijedu blokirati glavne gradske saobraćajnice.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...