Skelom do posla
52

Radnici agencije "Poslovnost" traže uklanjanje barijera: Golub pismonoša brži je od Suda

Dž. L.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Uposlenici agencije "Poslovnost" i danas su protestovali pred Općinskim sudom u Sarajevu jer već 14 dana čekaju na izvršenje privremene sudske mjere kojom je naređeno povlačenje barijera koje im onemogućavaju prolazak do poslovnih prostorija ove firme.

Pred Sudom se okupilo blizu 80 radnika koji traže normalne uslove rada, uz poruku da je "golub pismonoša brži od sudskog kurira".

Prizori radnika koji se u centru glavnog grada moraju penjati merdevinama i kretati skelom u blizini Miljacke da bi prišli svojim kancelarijama proteklih dana šokiraju građane. Na sreću, niko od ovih radnika nije povrijeđen, s obzirom da su svoje živote izlagali velikoj opasnosti.

Podsjetimo, radnici agencije "Poslovnost" su prošle sedmice morali koristiti merdevine da bi normalno ušli u svoje kancelarije, odnosno zaobišli betonske barijere zbog kojih ne mogu prići firmi. Ove sedmice merdevine su zamijenili skelom kako bi se kretali uz rub fasade.

Radnici su i danas upozorili nadležne na hitno izvršenje privremene sudske mjere uklanjanja betonskih barijera, a koja je zakonski trebala biti izvršena u roku od 48 sati od donošenja.

"Naš vapaj čuli su ljudi od Amerike do Australije, a nisu nas podržali čelnici Općine Centar i Kantona Sarajevo od kojih smo udaljeni svega stotinu metara", poručili su okupljeni radnici.