Radnice ''Aide'' obavile prvi sistematski pregled poslije 20 godina

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
17.11.2011. u 13:30
0
2
Radnice ''Aide'' obavile prvi sistematski pregled poslije 20 godina
0
Radnice ''Aide'' obavile prvi sistematski pregled poslije 20 godina Sjednica Vlade TK
Vlada Tuzlanskog kantona je na svojoj današnjoj sjednici odobrila 52.000 KM Fabrici obuće Aida, a novac će biti utrošen za poboljšanje uslova rada. Poznato je kako radnici ove fabrike godinama nemaju obavezno zdravstveno osiguranje te da rade za platu do 200 KM i topli obrok od 1,5 KM.
Resorni ministar u Vladi TK Željko Knežiček iznio je još jedan frapantan podatak, a to je da radnice ''Aide'' nisu imale sistematski pregled punih 20 godina.

''Taj problem smo riješili i radnice su prvi put poslije 20 godina otišle na sistematski pregled. Obezbijedit ćemo jo 28.000 KM kako bismo 93 radnice poslali na medicinsko vještačenje u Sarajevo, gdje bi se utvrdio nivo njihove radne sposobnosti'', kaže ministar Knežiček.

Vlada TK je u ovoj godini izdvojila 731.000 KM kako bi u penziju otišlo 57 zaspolenika ''Aide'', a mnogi od njih su plakali od sreće kada su čuli da će ići u zasluženu mirovinu.

Također, u Vladi TK napominju kako je u toku provedba zaključaka ekspertnog tima i da se čini sve kako bi fabrika bila finansijski samoodrživa.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: