Banjaluka
0

Radnica "Oslobođenja" smještena na psihijatriju

SRNA
Radnica Novinsko-štamparskog preduzeća "Oslobođenje" čiji su inicijali R.P. smještena je danas na psihijatriju u Banjaluci zbog posljedica štrajka u kojem se nalazi oko 280 radnika, izjavila je Srni predsjednik Štrajkačkog odbora ovog preduzeća Ranka Vukelić.

"Naša kolegica R.P. (1969) koja je svaki dan štrajkovala sa nama psihički više nije mogla da podnese krajnju neizvjesnost vezanu za dalju egzistenciju", rekla je Vukelićeva.

Prema njenim riječima, ova oboljela radnica završila je na psihijatriji jer nije imala novca da primi adekvatnu terapiju za koju je unaprijed morala da plati 800 KM zbog toga što zdravstvene knjižice radnicima "Oslobođenja" nisu ovjerene od januara ove godine.

Vukelićeva je upozorila da će oboljela R.P. biti prijevremeno otpuštena sa liječenja jer nema novca da uplati 800 KM za dalje liječenje, koje bi trebalo potrajati najmanje mjesec dana.

"Slučaj naše koleginice sve nas je dodatno potresao i uznemirio, svi smo na ivici živaca i strpljenja i pitamo se ko je sljedeći na redu da oboli psihički ili fizički", poručila je Vukelićeva.

Ona je dodala da su radnici "Oslobođenja" odlučni da nastave štrajk sve dok većinski vlasnik preduzeća beogradska kompanija "Delta-Zekstra" ne ispuni njihove zahtjeve koji se odnose na isplatu zaostalih plata i topli obrok iz ove godine, te razlike plata iz prošle godine.  

Radnici su u štrajku 28 dana.