{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radna grupa neće okončati posao do 30. septembra

F
24.9.2009. u 16:42
0
3
Radna grupa neće okončati posao do 30. septembra
0
Radna grupa neće okončati posao do 30. septembra
"Ono što zovemo struka, udaljeno je dosta u svojim stavovima", izjavio je Agenciji Fena u Sarajevu premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović, zamoljen da saopći rezultate današnjeg sastanka radne grupe formirane početkom septembra radi preispitivanja stručnih i drugih aspekata odluke Vlade FBiH koja se odnosi na utvrđivanje prostornog plana za trasu koridora 5-C, konkretno za predviđenu rutu kroz Hercegovinu.
Premijer najavljuje da će se radna grupa opet sastati, i to s ekspertima kao i danas, te da neće okončati svoj posao do predviđenog roka, 30. septembra.

Stvari ne treba previše ni forsirati, smatra premijer, uz napomenu da u međuvremenu treba imenovati i novog federalnog ministra prostornog uređenja jer je Salko Obhođaš podnio nedavno ostavku na tu dužnost a i on je bio imenovan u članstvo ovog radnog tijela.

Grupa je imenovana kao kompromisno rješenje sa zadatkom da preispita odluku koju je Vlada donijela na prethodnom zasjedanju, krajem augusta također u Sarajevu, zbog koje su se žestoko usprotivili ministri iz stranaka s hrvatskim predznakom, njih petorica, protiveći se rješenju da već dogovorena hercegovačka ruta na koridoru 5-Cc pretrpi izmjene bez stručnih argumenata i valjanih razloga, i to na nekim mjestima da bude pomjerena čak i po 500 metara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: