{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović traži izjašnjavanje NSRS o odluci Predsjedništva BiH

F
8.3.2008. u 13:22
0
0
Radmanović traži izjašnjavanje NSRS o odluci Predsjedništva BiH
0
Radmanović traži izjašnjavanje NSRS o odluci Predsjedništva BiH
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović danas je uputio zahtjev predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske da u roku od deset dana sazove sjednicu, te da se na istoj obavi izjašnjavanje o odluci, odnosno zaključku Predsjedništva BiH da Ministarstvo pravde BiH i Arhiv BiH pripreme pravni i stručni projekt za prihvat arhivske građe Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.
Radmanović je, kako se ističe u saopćenju iz njegovog kabineta, na sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 6. marta ove godine, glasao protiv donošenja te odluke, koja je, kao što je poznato, donesena preglasavanjem dva naprema jedan.

U saopćenju iz Radmanovićevog kabineta se navodi da je, u skladu sa članom V Ustava BiH , konstatirano da je spomenuta odluka destruktivna po vitalne interese Republike Srpske, čime su stvoreni uvjeti za sazivanje sjednice Narodne skupštine, na kojoj poslanici treba da se izjasne o postupku člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske u vezi glasanja o navedenoj odluci na sjednici Predsjedništva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: