{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović smatra da u BiH ima snage za dogovor o policiji

F
10.10.2007. u 17:37
0
0
Radmanović smatra da u BiH ima snage za dogovor o policiji
0
Radmanović smatra da u BiH ima snage za dogovor o policiji
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović smatra da u BiH ima dovoljno snage da njeni politički lideri postignu do kraja najnovijeg produženog roka dogovor o refomri policije u zemlji, bez čega nema daljnjeg ključnog koraka na putu zemlje prema Evropskoj uniji.
Radmanović je u tom kontekstu, na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu održanoj nakon redovne sjednice Predsjedništva BiH, izjavio da je, generalno, optimist u svemu što se tiče interesa građana BiH, mada, kad je u pitanju dogovor o reformi policije, "optimističan je manje danas nego prije mjesec dana".

Upitan da li zna ko je potpisao novi prijedlog za policijsku reformu koji se navodno pojavio na jednoj i po stranici teksta, odgovorio je da o tome ne može ništa komentirati jer tekst još nije vidio.

Od prijedloga za reformu policije koji su se dosad pojavljivali u javnosti, apsolutnu prednost daje sporazumu postignutom između lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika i Stranke za Bosnu i Hercegovinu Harisa Silajdžića.

"Taj prijedlog je najbolji za BiH i ispunjava sva tri evropska uslova. To je moje lično i iskreno mišljenje", riječi su ovog člana bosanskohercegovačkog predsjedništva.

Govoreći o današnjim odlukama postignutim na sjednici Predsjedništva, naglasio je imenovanje novih ambasadora BiH u Vatikanu i Makedoniji Milana Balabana i Jasne Krišić-Prpić.

Predsjedništvo je saglasno o agremanima za imenovanje ambasadora Malezije, Vijetnama i Finske u BiH.

Saglasno je također da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić predstavlja Bosnu i Hercegovinu u dijalogu predviđenom na visokom nivou o finansiranju za razvoj koji će na poziv predsjednika Generalne skupštine UN-a biti realiziran 22. i 23. oktobra u Njujorku.

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić predvodit će bh. delegaciju u posjeti Svetoj Stolici 25. oktobra, odlučeno je također danas.

Kad je u pitanju ratifikacija ugovora između BiH i Republike Hrvatske o dvojnom državljanstvu, predviđena također za razmatranje na današnjoj sjednici, Radmanović je kazao da je ova tačka dnevnog reda odgođena jer danas nisu bile gotove sve pripreme za nju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: