{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović se susreo sa Tadićem

F
20.6.2009. u 18:36
0
12
Radmanović se susreo sa Tadićem
0
Radmanović se susreo sa Tadićem
Zadnjeg dana 16. Samita centralne Evrope predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović susreo se sa predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem.
-Srbija, pored toga što je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i neposredan susjed BiH, predstavlja i najvećeg investitora u našoj zemlji, stoga je u interesu BiH da ima dobre odnose sa Republikom Srbijom, rekao je tokom susreta predsjedavajući Radmanović.

Razgovarao je i o napretku koji je BiH učinila u vezi sa liberalizacijom viznog režima i dodao da BiH ne zaostaje mnogo od svojih susjeda.

Predsjednik Tadić je rekao da Srbija kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma svom snagom brani i štiti integritet BiH, te da je svaka promjena strukture BiH za Srbiju prihvatljiva samo uz saglasnost sva tri konstitutivna naroda BiH.

Govoreći o ekonomskim odnosima predsjednik Tadić je rekao da je Srbija veoma zainteresirana za investicije na čitavoj teritoriji BiH, naročito u energetski sistem, što bi dovelo do širenja naših zajedničkih elektropotencijala i ovom prilikom je pozvao investitore iz Federacije BiH da više ulažu u Srbiju.

Govoreći o političkim odnosima sa žaljenjem je konstatirao da oni u posljednje vrijeme ne samo da stagniraju, već su i unazađeni.

U vezi sa Haškim sudom predsjednik Srbije rekao je da je u interesu Republike Srbije da se u potpunosti sarađuje sa Sudom, a govoreći o optužnicama koje je Tužilaštvo Srbije podnijelo u slučaju Dobrovoljačka ulica izrazio je uvjerenje da te optužnice nemaju nikakvu političku pozadinu i da je pravosudni sistem Srbije nezavisan od politike.

Na kraju sastanka predsjednik Republike Srbije Boris Tadić zamolio je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića da prenese pozdrave članovima Predsjedništva BiH Željku Komšiću i Harisu Silajdžiću, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: