{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović se sastao se sa ambasadoricom Slovenije u BiH

F
10.10.2008. u 13:04
0
1
Radmanović se sastao se sa ambasadoricom Slovenije u BiH
0
Radmanović se sastao se sa ambasadoricom Slovenije u BiH
Član Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović i ambasadorica Republike Slovenije u BiH Nataša Vodušek razgovarali su danas o zvaničnoj posjeti predsjednika Republike Slovenije Danila Tirka BiH od 13. do 14. oktobra.
Radmanović je istakao da je ova posjeta veoma značajna za BiH i da predstavlja potvrdu dobrih i prijateljskih odnosa između BiH i Republike Slovenije.

"Republika Slovenija, koja se nalazi na drugom mjestu po stranim ulaganjima u našoj zemlji, jedan je od naših najznačajnijih partnera, ali ne samo na ekonomskom nego i na političkom i kulturnom planu", rekao je Radmanović.

Vodušek je podsjetila da je samo prošle godine Republika Slovenija izdvojila 3,6 miliona eura pomoći za razvoj BiH te da se u BiH nalazi više od 140 slovenskih firmi koje zapošljavaju 10.000 domaće radne snage, a da je u prošloj godini u Sloveniji izdato više od 26.000 radnih dozvola za građane BiH.

"Slovenačke firme nastavit će ulaganje u BiH i u narednom periodu. Republika Slovenija podržava evropski put BiH i spremna je pomoći BiH u procesu evroatlantskih integracija kao i kod korištenja pretpristupnih fondova", rekla je Vodušek, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: