{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović sa ambasadorima SAD-a i Ruske federacije

F
26.2.2009. u 17:22
0
1
Radmanović sa ambasadorima SAD-a i Ruske federacije
0
Radmanović sa ambasadorima SAD-a i Ruske federacije
Predsjedavajući Predsjedsjedništva BiH Nebojša Radmanović sastao se danas sa ambasadorima SAD i Ruske Federacije u BiH, u odvojenim susretima.
Pored navedenih susreta u okviru intenzivne diplomatske aktivnosti tokom ove sedmice predsjedavajući Predsjedništva BiH sastao se u odvojenim susretima sa još šest ambasadora u BiH i to: Srbije, Slovačke, Češke, Velike Britanije, Turske i Kanade.

Tema svih ovih sastanaka i razgovora bila je aktuelna politička situacija u BiH, posebno problem funkcionisanja pojedinih institucija BiH, transformacija OHR, evropski put BiH, ukidanje viza za građane naše zemlje, ubrzanje procesa reformi, unapređenje ekonomske saradnje i druga pitanja od bilateralnog značaja za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u svim ovim razgovorima posebno je ukazao na paralelizam u radu državnih institucija BiH, koji je kulminirao prošle sedmice, neodgovornim kršenjem propisa u radu institucija BiH, u čemu su učestvovali ljudi koji su se pozivali na podršku OHR.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je u okviru svoje nadležnosti, još ranije, upozoravao na propuste u radu pojedinih državnih institucija, ali to očigledno nije dovelo do potrebnih pozitivnih promjena, već je naprotiv, blokiralo normalan rad jednog broja državnih institucija, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: