{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: Reforma nije ukidanje policije RS-a

F
20.7.2007. u 12:55
0
0
Radmanović: Reforma nije ukidanje policije RS-a
0
Radmanović: Reforma nije ukidanje policije RS-a
Nebojša Radmanović
Član Predsjedništva BiH i visoki funkcioner SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je danas u Banjoj Luci da je BiH potrebna reforma policije, a da je problem što ona nije završena i što jedan broj političkih lidera svaku priču o tome koristi da bi poništili jednu ustavnu obavezu RS-a.
Istaknuo je da se sve svelo na ukidanje policije RS-a, što nije reformski zahtjev, protivustavan je i ne može se provesti.

"Oni koji miniraju reformu policije, koji žele da promijene Ustav BiH ne daju da BiH ide ka Evropskoj uniji", kazao je on.

Radmanović je rekao novinarima da su predstavnici RS-a nastojali u pregovorima o tom pitanju da se postigne dogovor, te da su pristajali i na više nego što treba, ali da i to nije bilo dovoljno.

Uvjeren je, međutim, da je moguće dogovoriti ono što je realno u reformi policije kako bi ona bila efikasnija, ali nije moguće ispostavljati zahtjeve za ukidanje RS-a ili neke druge policije, jer to nije reforma.

On ne vjeruje da je postavljen novi rok za tu reformu, jer su svi rokovi prošli.

Istaknuo je da nije nerealno postići dogovor o toj reformi, jer je došlo do približavanja stavova, postoji strategija u vezi s najkrupnijim stvarima, što su i zahtjevi EU, ali nema dogovora dok nije sve dogovoreno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: