{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović razgovarao s ministrom Amadom

F
14.11.2007. u 19:04
0
0
Radmanović razgovarao s ministrom Amadom
0
Radmanović razgovarao s ministrom Amadom
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović primio je delegaciju Republike Portugal na čelu sa ministrom spoljnih poslova Luisom Amadom, saopćeno je iz Radmanovićevog kabineta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ministar spoljnih poslova Portugala, koji je u posjeti Bosni i Hercegovini u svojstvu predsjedavajućeg Savjeta ministara Evropske unije, istakao je da je EU opredjeljenja u stvaranju trajne stabilnosti i mira u našoj zemlji.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Radmanović upoznao je ministra Amadoa o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i krizi koja je nastala nakon donošenja mjera visokog predstavnika za BiH, ali i opredjeljenosti velikog broja građana i domaćih političara prema evropskom putu naše zemlje.

Sagovornici su se složili da Mostarska deklaracija predstavlja dobru osnovu za nastavak reforme policije, te izrazili nezadovoljstvo da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u regionu, koja nema ugovorno reguliran odnos sa Evropskom unijom.

„Naš strateški politički horizont je veoma jasan. Zemlje u regionu nemaju alternativu nego da postanu dio EU u veoma bliskoj budućnosti", istakao je ministar Amado i dodao da se nada da će BiH uskoro izaći iz trenutne krize i parafirati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju za vrijeme portugalskog predsjedavanja Savjetom ministara EU, odnosno do kraja ove godine, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: