{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović razgovarao s Gregorianom

F
19.3.2008. u 14:10
0
0
Radmanović razgovarao s Gregorianom
0
Radmanović razgovarao s Gregorianom
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Nebojša Radmanović primio je prvog zamjenika visokog predstavnika za BiH i supervizora za Brčko Distrikt ambasadora Rafija Gregoriana.
Ambasador Gregorian upoznao je člana Predsjedništva BiH Radmanovića o aktivnostima koje se provode na donošenju izmjena i dopuna Ustava BiH i Zakona o Brčko Distriktu te izrazio nadu da ukoliko se ispune ovi i drugi uvjeti, supervizija u Brčko Distriktu bi mogla završiti nakon oktobarskih izbora.

Gregorian je podsjetio da je Vijeće za implementaciju mira na posljednjoj sjednici u Briselu, prošlog mjeseca, navelo da je rješenje statusa Brčkog jedan od uvjeta za zatvaranje Ureda visokog predstavnika za BiH.

Član Predsjedništva BiH Radmanović potvrdio je podršku nastojanjima i aktivnostima ambasadora Gregoriana da se donese konačno rješenje statusa Brčkog i okonča supervizija u Distritku.

Susret je bio prilika i da se razgovara o drugim bitnim unutrašnjopolitičkim pitanjima, kao što je reforma policije i potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Sagovornici su se složili u ocjeni da je za BiH i njene građane od velike važnosti da što prije stupi u ugovorni odnos s Evropskom unijom, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Radmanovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: