BiH
0

Radmanović razgovarao s Ban Ki-moonom

FENA
U okviru učešća u 69. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović sastao se s generalnim sekretarom UN-a Ban Ki-moonom.

Na početku susreta, Ban se interesovao za stanje u Bosni i Hercegovini nakon majskih poplava, kao za proces oporavka.

Član Predsjedništva BiH Radmanović je rekao da se u Bosni i Hercegovini dosta teško ali hrabro nose s poplavama jer nedostaju sredstava koja su obećana na donatorskoj konferenciji u Briselu.

Sagovornici su izrazili nadu da će u skorijoj budućnosti doći do realizacije obećanja iz Brisela, koja bi bar djelimično mogla da poprave stanje prouzrokovano ovom prirodnom nepogodom.

Razgovarajući o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i predstojećim izborima, sagovornici su konstatovali da se izborni proces odvija u skladu s demokratskim principima i načelima koja se baštine u Evropskoj uniji kao strateškom cilju Bosne i Hercegovine.

Na kraju sastanka, sagovornici su podržali fond za izgradnju mira i druge inicijative Ujedinjenih nacija koje za cilj imaju promovisanje mira u čitavom svijetu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.