BiH
0

Radmanović: Propuštene prilike za rasprave o važnim odlukama

SRNA
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da su u BiH propuštene prilike da se prije donošenja velikih odluka obavi rasprava na svim nivoima i u svim dijelovima društva.

"Napravljeni su bez toga da se ljudi koji se u to razumiju i imaju šta da kažu, kao što se dešavalo u drugim zemljama, iznesu svoje mišljenje", naglasio je Radmanović i dodao da očekuje da ovakvih rasprava ubuduće bude više koje će pomoći u odlučivanju.

Predsjednik Srpskog demokratskog foruma Banja Luka Slobodan Nagradić rekao je da je večerašnja tema krupna i da potražuje intelektualni angažman svih ljudi, bilo da su iz politike, nauke ili diplomatije.

Nagradić je naveo da je BiH propustila priliku da otvori javni dijalog, te da je ovom raspravom taj dijalog otvoren.

"Smatramo da je pitanje odnosa za NATO, bez obzira da li smo za ili protiv, toliko važno da o njemu ne mogu odlučivati samo predstavnici naroda, ma kakav i koliki legitimet imali", smatra Nagradić.

Srpski demokratski forum Banja Luka, dodao je on, smatra da o pitanju ulaska BiH u NATO treba organizovati referendum građana Republike Srpske, te da bi njegov rezultat bio jasan putokaz predstavnicima vlasti.

Nagradić je rekao da je lično protiv ulaska BiH u NATO.