{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović primio novoimenovane šefove diplomatsko-konzularnih predstavništava

F
16.10.2008. u 12:17
0
0
Radmanović primio novoimenovane šefove diplomatsko-konzularnih predstavništava
0
Radmanović primio novoimenovane šefove diplomatsko-konzularnih predstavništava
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je danas novoimenove ambasadore BiH - Jakoba Fincija (Švicarska), Željka Janjetovića (Rusija), Radomira Kosića (Ujedinjeni Arapski Emirati), Branka Kesića (Italija), Harisa Hrlu (Austrija) i Harisa Halilovića, generalnog konzula BiH u Štutgartu koji su završili program priprema u Ministarstvu vanjskih poslova BiH i uskoro odlaze na dužnost.
Radmanović je istakao da Predsjedništvo BiH prilikom imenovanja ambasadora nastoji izabrati najbolje ljude koji trebaju predstavljati BiH u svijetu.

"Nije lako predstavljati BiH koja je iznutra podijeljeno društvo i u kojoj se političari često ne slažu o mnogim unutrašnjim pitanjima, što je svojevrsna otežavajuća okolnost za svakog ambasadora BiH", kazao je Radmanović.

Podsjetio je da i danas BiH prolazi svojevrsnu političku krizu koja ne smjije da se odrazi na vanjskopolitičko predstavljanje zemlje.

"Ono u čemu se svi u BiH slažemo jest naš put u EU i to je ono što treba afirmisati", istakao je Radmanović.

Radmanović je od svih ambasadora zatražio i izrazio očekivanje da će predstavljati BiH onakvu kakva ona jeste u skladu s njenim ustavnim uređenjem i objektivnim razlikama koje postoje u zemlji.

Kao posebno važno, istakao je predstavljanje prirodnih i materijalnih resursa BiH i njenih ekonomskih mogućnosti da bi privukli što više stranih investicija u zemlju, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: