{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović primio Jonesa

F
30.6.2009. u 17:45
0
3
Radmanović primio Jonesa
0
Radmanović primio Jonesa
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je Stuarta Jonesa, zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD, saopšteno je iz Radmanovićevog kabineta.
Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u BiH, u kontekstu ostvarivanja napretka zemlje u započetim procesima unutrašnjih i evroatlanskih reformi.

Najveći dio razgovora odnosio se na trenutno stanje ispunjavanja 5+2 uslova i ciljeva koji stoje pred BiH, koje je postavio Savjet za implementaciju mira u BiH na svom posljednjem zasjedanju.

Pored toga, bilo je govora i o transformaciji Kancelarije visokog predstavnika u BiH u specijalno predstavništvo EU.

U toku razgovora istaknuta je neophodnost dogovaranja unutar BiH, o svim ovim pitanjima kako bi došlo do funkcionalnih i zajednički prihvatljivih rješenja.

Predsjedavajući Radmanović je ponovio svoj raniji stav da dogovor i konsenzus nemaju alternativu kada su u pitanju ovako važna i sudbonosna pitanja za budućnost BiH.

Zato je odgovornost na svim političkim faktorima u zemlji da se to i postigne u zajedničkom interesu svih građana BiH. Takođe, bilo je govora i o napretku BiH na putu evroatlanskih integracija i obavezama koje na tom putu stoje pred BiH.

Sastanku je prisustvovao i Charles English, ambasador SAD u BiH, saopšteno je iz Radmanovićevog kabineta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: