{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović primio delegaciju Atletskog saveza BiH

F
24.12.2008. u 14:53
0
0
Radmanović primio delegaciju Atletskog saveza BiH
0
Radmanović primio delegaciju Atletskog saveza BiH
Povodom 60. godišnjice Atletskog saveza Bosne i Hercegovine predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je danas delegaciju ASBiH, predvođenu predsjednikom Momirom Tošićem.
Predstavnici ASBiH upoznali su Radmanovića o stanju u atletskom sportu BiH i planovima za budućnost. Istakli su da su ponosni na rezultate koje su postigli atletičari BiH, uzimajući u obzir teške materijalne i sportske uvjete u kojima rade. U tom smislu, Atletski savez BiH je zatražio snažniju podršku društva i svih nivoa vlasti u afirmaciji atletskog sporta, što će u budućnosti donijeti i bolje rezultate u ovoj oblasti.

Posebno su istakli da je posljednjih godina u BiH napravljeno šest novi tartan staza, što je značajno podiglo uvjete rada, treniranja i takmičenja u ovom sportu. Kao poseban uspjeh istakli su osnivanje Fondacije za stipendiranje mladih talentovanih atletičara u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH izrazio je podršku nastojanjima Atletskog saveza BiH da afirmiše vrijednosti i kvalitet atletike u BiH i obećao društvenu podršku jačanju materijalnog statusa Fondacije za stipendiranje mladih atletičara u BiH kao i pri organizaciji značajnih atletskih takmičenja u BiH, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: