BiH
0

Radmanović: Potrebno je da se naučimo dogovarati

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je u subotu u Gradišci da se bh. političari veoma brzo moraju dogovoriti oko bitnih reformi neophodnih za priključenje BiH euroatlanskim integracijama.

Podsjetivši da je vrlo uspješno okončan tehnički dio pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, Radmanović je kazao da ostaje da se političari u BiH dogovore oko reforme policije, obrazovanja, javnog radio-televizijskog sistema, koa i dijela koji se odnosi na pravosudne organe.

"Moramo naučiti da se dogovoramo", istaknuo je predsjedavajući Predsjedništva BiH precizirajući da će taj zajednički bh.organ i Vijeće ministara aktivno raditi na rješavanju tih reformi.

Poručio je i da je ovaj saziv Predsjedništva BiH za dosadašnje vrijeme pokazao da postiže konsenzus oko bitnih pitanja za BiH, a koja se odnose na približavanje euroatlanskim integracijama.

Radmanović je danas posjetio je općinu Gradiška, gdje je razgovarao sa načelnikom općine i predstavnicima lokalne vlasti, te obišao Dom kulture u obnovi, međuopćinsko Udruženje gluhih i nagluhih osoba kao i granični prijelaz između BiH i Hrvatske.