BiH
0

Radmanović: Potreban budžet koji neće izazvati potrese u Parlamentu BiH

FENA
Član Predsjedništva Nebojša Radmanović smatra da novi budžet BiH treba da dogovore predsjedavajući Vijeća ministara, ministar finansija i članovi Predsjedništva kako bi kvalitetno rješenje bilo upućeno u Parlament BiH koji daje konačan sud o budžetu.

Radmanović je novinarima u Banjoj Luci naglasio u subotu da se mora doći do kvalitetnog prijedloga budžeta BiH koji neće izazvati nove potrese u državnom parlamentu.

On je dodao da je prijedlog budžeta u Predsjedništvo došao tek 25. decembra i da se nije moglo ni očekivati da odmah bude i usvojen.

"To su očekivali oni koji su navikli da stave neke cifre koje se njima sviđaju a koje nisu realne za BiH", dodao je ovaj član Predsjedništva, ali i napomenuo kako ipak nije očekivao toliko rasprave o budžetu, pa ni teških riječi koje su se mogla čuti ovih dana.

"Posljednjih dana, nakon drugog vraćanja budžeta od strane Predsjedništva, još se više iskomplikovala situacija. Čuli smo teške riječi nekih nižerangiranih funkcionera iz Vijeća ministara i potpuno nepotrebne riječi koje ne doprinose rješenju, a čuli smo i neke prijedloge iz Predsjedništva koji također ne doprinose rješenju", rekao je Radmanović.

On je dodao da se sigurno neće doći novog budžeta ako ga predloži samo jedan član Predsjedništva, iako, dodao je, svaki član Predsjedništva ima pravo predložiti sasvim novo rješenje.