Ključ grada i povelja
0

Radmanović postao počasni građanin Banje Luke

FENA
Nagrada "Ključ grada Banja Luka" s poveljom "Počasni građanin grada Banje Luke" bit će dodijeljena Nebojši Radmanoviću, članu Predsjedništva BiH, kao poseban vid priznanja za djela i rad u svim oblastima stvaralaštva.

Ovo su danas odlučili odbornici banjalučke Skupštine grada usvajanjem odluke o dodjeli nagrada i priznanja povodom 22. aprila - Dana grada.

Nagrada "Zlatni grb grada Banja Luka" bit će dodijeljena Petru Peri Peroviću za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti sporta.

Plaketu Grada dobit će: Gradski tamburaški orkestar Banja Luka - za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture; Akcionarsko društvo „Čistoća" - za izuzetna ostvarenja u oblasti rada; Osnovna škola "Đura Jakšić" - za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, te Udruženje građana "Prijatelji FK Borac" - za izuzetna zalaganja u promovisanju sporta.

Nagrada za izuzetna ostvarenja ide preduzeću Drvoprodeks - u oblasti privrede, a protojereju stavroforu Ratku Radujkoviću za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, humanosti i tolerancije; Draganu Davidoviću - u oblasti novinarstva i kulture; Saneli Živković - u oblasti novinarstva i za humanitarni rad (posthumno); Zoranu Dujakoviću - u oblasti inovacija i ispoljene hrabrosti; Dobrici Agatonoviću Agi - u oblasti kulture; Mihajlu Rakiti - u oblasti umjetnosti, te Jadranki Mudrenović - u oblasti medija.

Nagradu grada Banjaluka mladima dobit će Ana Komljenović - kao poseban vid priznanja za značajna ostvarenja u oblasti nastavnih i kulturnih aktivnosti; Aleksandar Pejaković - za značajna ostvarenja u oblasti kulturnih aktivnosti; Aleksandra Bilanović - za značajna ostvarenja u oblasti nastavnih i kulturnih aktivnosti; Omladinski savjet Banje Luke - za značajna ostvarenja u predstavljanju i zastupanju interesa mladih.

Skupština grada donijela je odluku da se uz Nagradu Grada mladima dodijeli i novčana nagrada, po 1.500 KM.

Nagrade će biti uručene 22. aprila, na svečanoj akademiji povodom Dana grada Banje Luke.