{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: Posjeta Komšića i Silajžića Mesiću otvara niz pitanja

F
27.11.2006. u 13:44
0
0
Radmanović: Posjeta Komšića i Silajžića Mesiću otvara niz pitanja
0
Radmanović: Posjeta Komšića i Silajžića Mesiću otvara niz pitanja
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović je ocijenio danas da sinoćni nenajavljeni susret u Zagrebu članova Predsjedništva Željka Komšića i Harisa Silajdžića s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem otvara brojnja pitanja o funkcioniranju Predsjedništva BiH.
Radmanović je u izjavi za Radio RS-a kazao da je za Silajdžićev i Komšićev sastanak s hrvatskim predsjednikom Mesićem sinoć u Zagrebu, nekoliko dana uoči Mesićeve službene posjete BiH, saznao iz medija.

"Takav gest je u najmanju ruku čudan i otvara mnoga pitanja o funkcioniranju Predsjedništva BiH", kazao je Radmanović.

Napomeno je da članovi Predsjedništva mogu samostalno da organiziraju posjete, o čemu nije potreban kolektivni stav Predsjedništva, posebno ako je to nezvanično, ali i da je "dosta čudno, da dva člana Predsjedništva odu u jednu posjetu, a da trećeg ni ne obavijeste, posebno što je to bila posjeta s predsjednikom susjedne države i što upravo taj predsjednik susjedne države dolazi u četvrtak u Sarajevo u radnu posjetu BiH".

Radmanović je naveo da to što se desilo otvara nekoliko pitanja: "da li se nešto dešava iza kulisa sada kada je u pitanju formiranje Vijeća ministara, pravljenje skupštinske većine kada političke partije u BiH nisu uspjele da se dogovore te da li to znači pokušaj utjecaja na BiH, a svi članovi Predsjedništva su se opredijelili za dobre susjedske odnose i ne miješanje u stvari drugih država".

Naveo je i da se otvara niz pitanja, da li će se tako nastaviti, te da će se morati razgovarati o tome između članova Predsjedništva, jer ovo sigurno nije dobar primjer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: