|

Radmanović: Ostavka kovertirana, odluku donosi GO SNSD

Radmanović: Ostavka kovertirana, odluku donosi GO SNSD
0
F
FENA
29.10.2007. u 17:39
0
komentara
0

dijeljenja
Radmanović: Ostavka kovertirana, odluku donosi GO SNSD Milorad Dodik i Nebojša Radmanović, Foto: Reuters
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je večeras u Banjoj Luci da je kovertirana i njegova ostavka na tu funkciju u Glavnom odboru SNSD-a, a ne na mjesto člana Predsjedništva BiH.
"Ja sam član Predsjedništva BiH, lično sam dobio mandat sa velikim brojem glasova i ostajem član Predsjedništva, dok Glavni odbor SNSD-a ne kaže da ne trebam obavljati tu funkciju", precizirao je Radmanović u izjavi novinarima.

On je podsjetio da su svi nosioci funkcija u BiH iz reda SNSD-a kovertirali svoje ostavke Glavnom odboru te stranke, ali ih još nisu podnijeli.

"SNSD kao najodgovornija politička pratija u BiH u ovom momentu, razmatrajući ovako tešku situaciju u kojoj se nalazi BiH, opredijelila se da može da bude i opozicija", kazao je Radmanović ističući da se to prije svega odnosi na izvršnu vlast, a onda i ostale izabrane funkcionere.

Radmanović je kazao da će pratiti večerašnju sjednicu Narodne skupštine BiH koja će se izjasniti o odlukama visokog predstavnika i siguran je da će donijeti odgovarajuće stavove.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.