BiH
0

Radmanović: Očekujem dvotrećinsku podršku

FENA
Predsjedvajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović očekuje da će Narodna skupštine Republike Srpske na sutrašnjoj sjednici dati dvotrećinsku većinu njegovom stavu da je odluka Predsjedništva BiH od 11. aprila destruktivna i štetna po vitalne interese RS-a.

Radmanović je uputio zahtjev Skupštini RS-a da se izjasni povodom odluke Predsjedništva BiH o upućivanju zahtjeva Republici Srbiji da ispoštuje obaveze prema BiH po Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida.

Ukoliko Radmanovićev stav u Skupštini RS-a bude potvrđen dvotrećinskom većinom glasova, osporavana odluka Predsjedništva BiH neće imati učinka.

Radmanović je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da ne bi ni uputio zahtjev Skupštini RS-a da nije siguran u podršku njegovom stavu.

"Naravno, uvijek postoji i ono - sve je moguće", dodao je on, uz stav da će izložiti agrumente zbog čega je glasao protiv odluke Predsjedništva BiH.

To što je bio preglesan na sjednici Predsjedništva BiH prilikom donošenja sporne odluke 11. aprila Radmanović je ocijenio riječima da bi se takvi potezi mogli posmatrati i kao neki pokušaj promjene ustavnih rješenja.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić očekuje konstruktivnu raspravu na sutrašnjem skupštinskom zasjedanju povodom ove tačke, navodeći da ne može govoriti o mogućem ishodu.