Izbori 2018.
10

Radmanović, Mitrović i Košarac nosioci liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Nosioci liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za Parlamentarnu skupštinu BiH bit će Nebojša Radmanović, Vojin Mitrović i Staša Košarac.

Na listi SNSD-a za državni organ zakonodavne vlasti naći će se i aktuelni ministar finansija RS Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić, dok će nosilac kompenzacione liste biti Nenad Stevandić iz Ujedinjene Srpske.

Ranije se spominjalo kako se za nosioca liste za Parlamentarnu skupštinu BiH koplja lome između Nikole Špirića i Nebojše Radmanovića. Špirić je u konačnici izabran za nosioca liste SNSD-a za Narodnu skupštinu RS-a.

Nebojša Radmanović trenutno obnaša funkciju delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a u ranijem mandata bio je član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Što se tiče Vojina Mitrovića, on trenutno obnaša dužnost samostalnog zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Prema podacima Centralne izborne komisije, najbogatiji političar u BiH je Vojin Mitrović (SNSD) sa prijavljenih 66,6 miliona KM. On je na prošlim izborima u NSRS ušao kao zastupnik NDP-a da bi se na kraju priklonio SNSD-u.

Staša Košarac je od 2010. godine zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Do sada je bio delegiran kao odbornik u Skupštini Općine Višegrad, zastupnik u NSRS i član Vijeća naroda RS-a.