|

VIDEO
/
Radmanović: Međunarodna zajednica želi upravljati BiH

Radmanović: Međunarodna zajednica želi upravljati BiH
2
Klix.ba
17.1.2013. u 22:28
45
komentara
2

dijeljenja
Radmanović: Međunarodna zajednica želi upravljati BiH Nebojša Radmanović
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović govorio je o aktuelnoj krizi u BiH i njenim uzrocima, odgovornosti bh. političkih lidera i dužnosnika međunarodne zajednice za postojeće stanje u emisiji "Recite Al Jazeeri". Istakao je da međunarodna zajednica još želi upravljati Bosnom i Hercegovinom i da, zbog toga, ova država nije suverena.
"Glavni uzrok krize je što nikada nismo prihvatili Dejtonski mirovni sporazum i već 17 godina raspravljamo o tome šta valja, a šta ne. Druga stvar je prisustvo međunarodne zajednice koja nas vraća u prošlost. OHR je trebao da ode ovakav kakav jeste. Nisam protiv savjetodavne uloge, ali jesam protiv naređenja međunarodne zajednice", rekao je Radmanović.

Rješenje političke krize u BiH Radmanović vidi u provođenju posljednjeg sporazuma četvorice političkih lidera.

"Kriza predugo traje. Ukoliko političari ispoštuju ono što su se dogvorili političkoj krizi će doći kraj a tada ćemo moći riješiti i ostale krize", rekao je Radmanović.

Također, u emisije je govorio o ulasku Hrvatske u EU i njenom odnosu sa BiG.
"Nema razloga za nesporazume oko granice Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom", rekao je Radmanović.

Izrazio je uvjerenje da se Hrvatska, nakon ulaska u Evropsku uniju, neće prema BiH odnositi kako se drugi, poput Slovenije, odnose prema Hrvatskoj.

Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...