{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: Konsultacije predstavnika RS-a o odluci Visokog predstavnika

F
29.6.2007. u 16:15
0
0
Radmanović: Konsultacije predstavnika RS-a o odluci Visokog predstavnika
0
Radmanović: Konsultacije predstavnika RS-a o odluci Visokog predstavnika
Nebojša Radmanović
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potvrdio je da je danas u kabinetu predsjednika RS-a Milana Jelića odžan jedan u nizu sastanaka s predstavnicima RS-a u zajedničkim organima, a povodom odluke visokog predstavnika Christiana Schwarz-Schillinga o nametanju Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari.
Radmanović je nakon sastanka naglasio u izjavi novinarima u Banjoj Luci da se ovakvi razgovori nastavljaju, a da je ovo bio samo jedan u nizu takvih sastanka, na kojem nisu donošeni nikakvi konkretni zaključci.

Sastanku je prisustvovao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković.

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković rekao je nakon sastanka da je tema razgovora bio nametnuti Zakon o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, te da će ovakve konsultacije nastaviti.

Predsjednik RS-a Milan Jelić će, kako je rečeno u njegovom kabinetu, naredne sedmice predstaviti usaglašene stavove RS-a o mjerama kojima će RS osigurati viši nivo saradnje i djelovanja prema predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, posebno u kontekstu odluke visokog predstavnika Christiana Schwarz-Schillinga o nametanju Zakona o Memorijalnom centru Srebrencia - Potočari.

Jelić svakodnevno obavlja intenzivne razgovore s predstavnicima vlasti RS-a i s predstavnicima RS-a u zajedničkim organima u BiH, a radi utvrđivanja jedinstvenog stava o najnovijim aktivnostima predstavnika međunarodne zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: