{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: Komšić je u svom govoru pomirio nesporazume koje smo imali

F
27.9.2007. u 17:30
0
0
Radmanović: Komšić je u svom govoru pomirio nesporazume koje smo imali
0
Radmanović: Komšić je u svom govoru pomirio nesporazume koje smo imali
Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da je ova zemlja na 62. sjednicu Generalne skupštine UN-a otišla bez usuglašene platforme za nastup."Predsjedništvo BiH je oko 20 dana usuglašavalo Platformu za nastup u UN-u i nije je usuglasilo“.
Ovu izjavu dao je član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović u "Razgovoru s povodom“, koji je danas imao u Sarajevu s predstavnicima medijskih kuća u BiH.

Situacija s "neusuglašenom platformom" trebalo bi, naglasio je, da bude pouka „za sve nas kako ne treba raditi".

Radmanović smatra da u ovoj državi sve treba biti dogovor i da je to, prema njegovim riječima, moguće.

„Mi u BiH se uvijek dogovorimo oko 90 ili 95 posto stvari, a onih pet posto postaju najvažniji i kamen spoticanja. I ovaj put je bilo tako: u vrlo obimnoj platformi bila je možda stranica teksta koja je sporna i zbog toga je nismo ni dogovorili“, kazao je Radmanović.

Uz napomenu da je uspio jutros vidjeti Komšićev govor na 62. zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku, Radmanović je zaključio kako je predsjedavajući Komšić u svom govoru pomirio nesporazume koje su imali i kako osobno smatra da je riječ o "odmjerenom državničkom govoru“ te da je prirodno da ima nekih detalja s kojima se možda ne bi složili Silajdžić i on.

„Ali oni nisu u ovom momentu bitni. To pokazuje da smo i platformu i govor mogli dogovoriti ovdje bez velikih priča u javnosti i bez različitih pisanja kojih je bilo“, kazao je Radmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: