BiH
0

Radmanović, Komšić i Silajdžić u posjeti Jordanu

FENA
Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Haris Silajdžić boravit će 25. i 26. juna u Hašemitskoj Kraljevini Jordan.

Tokom boravka u Jordanu planirani su susreti s njegovim kraljevskim visočanstvom kraljem Abdulahom II, premijerom Hašemitske Kraljevine Jordan Maroufom Bakhitom i ministrom vanjskih poslova Abdelelahom Al-Khatibom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Predviđeno je i potpisivanje nekoliko sporazuma - sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Kraljevine Jordan i BiH, sporazum o saradnji između Trgovinske komore Jordana i Vanjskotrgovinske komore BiH, memorandum o razumijevanju između Jordanskog investicijskog odbora (JIB) i Agencije za unapređivanje stranih investicija u BiH (FIPA) te protokol o saradnji između Agencije za unapređivanje stranih investicija u BiH (FIPA) i Jordanske radio-televizije.

U državnoj delegaciji koja će boraviti u zvaničnoj posjeti Jordanu, pored članova Predsjedništva BiH, bit će i ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj, ambasador BiH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan Krunoslav Vasilj, zamjenik ministra finansija BiH Fuad Kasumović, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Slobodan Župljanin, pomoćnica direktora Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Maida Bećirović te savjetnici i saradnici članova Predsjedništva BiH.