{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović, Izetbegović i Komšić u utorak u Karađorđevu

S
25.4.2011. u 10:04
0
11
Radmanović, Izetbegović i Komšić u utorak u Karađorđevu
0
Radmanović, Izetbegović i Komšić u utorak u Karađorđevu
Članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić učestvovat će u utorak na trilateralnom sastanku šefova država BiH, Srbije i Turske u Karađorđevu.
Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je protokolom predviđeno da se u 11.00 sati članovi Predsjedništva sastanu sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.

Trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH sa Tadićem i turskim predsjednikom Abdulahom Gulom predviđen je za 12.00 sati, a u 17.00 sati bi Radmanović, Izetbegović i Komšić trebalo da razgovaraju sa Gulom.

Konferencija za novinare Radmanovića, Tadića i Gula zakazana je za 13.45.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je ranije da je riječ o neformalnom, radnom sastanku na kojem će biti razgovora o "saradnji tri zemlje i svemu što ide uz to", ne želeći da precizira više detalja.

Na drugom od tri planirana sastanka razgovaraće se o odnosima u regionu, bilateralnoj saradnji tri zemlje i potencijalima za razvoj ekonomske saradnje, potvrđeno je u kabinetu predsjednika Srbije. Prvi sastanak Tadića, Gula i bivšeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića održan je 24. aprila 2010.

Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija izrazio je očekivanje da će predsjednik Tadić, prije sastanka sa članovima Predsjedništva BiH u Karađorđevu, "slijediti vlastitu logiku i principe i osuditi jednostrani poziv na referendum u jednom dijelu BiH". Lagumdžija je u pisanoj izjavi naveo da je "svima je poznato da najavljeni referendum (u Republici Srpskoj) nema podršku sva tri naroda, oba entiteta, niti većine građana BiH".

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: