Radmanović i Tatham podržavaju sporazum iz Pruda

F
FENA
23.12.2008. u 15:13
0
0
Radmanović i Tatham podržavaju sporazum iz Pruda
0
Radmanović i Tatham podržavaju sporazum iz Pruda
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović primio je danas ambasadora Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Michalela Tathama.
Kako je soapćeno iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva, centralna tema susreta bio je dogovor trojice lidera HDZ-a, SDA i SNSD-a iz Pruda i prijedlozi konkretnih mjera koji treba da usljede.

Predsjedavajući Radmanović ocjenio je dogovor iz Pruda velikim napretkom za Bosnu i Hercegovinu, ne samo zato što on nudi rješenja za pitanja koja su od velike važnosti za budućnost naše zemlje, nego zato što otvara atmosferu dogovora. Najavio mogućnost da i neke manje političke partije prihvate dogovor.

Ambasador Tatham je rekao da Velika Britanija i međunarodna zajednica podržavaju ovaj dogovor i da ga vide kao "korak naprijed u pozitivnom pravcu", jer pokazuje da je moguće postići konsenzus čak i oko najkomplikovanijih pitanja, i dodao da će međunarodna zajednica pozvati političare iz cijele zemlje i predstavnike svih konstitutivnih naroda da se uključe u konstruktivne razgovore.

Tokom susreta razgovarano je i o rješavanju statusa Brčkog, kao i ispunjavanju drugih uslova i ciljeva, koje je odredilo Vijeće za implementaciju mira kao potrebnih za zatvaranje Ureda visokog predstavnika.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: