BiH
0

Radmanović i Knez primili Šutanovca

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i savjetnik u kabinetu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Željko Knez primili su danas ministra odbrane Republike Srbije Dragana Šutanovca.

Radmanović je istakao da je posjeta delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije BiH još jedan korak u saradnji dviju susjednih zemalja.

-Reforma odbrane je uspješno završena i mi smatramo da je to jedna od najboljih reformi koje provodimo u BiH, rekao je Radmanović i naglasio da postoji potpuna saglasnost svih političkih faktora za ulazak BiH u Evropsku uniju i NATO.

U razgovoru je istaknuto da je dobra saradnja sa susjedima u svim oblastima i na vojnom planu veoma važna jer samo tako zapadni Balkan može postati oaza mira, a njegove zemlje punopravne članice EU.

Razgovarano je i o školovanju oficira OSBiH na vojnim školama Republike Srbije, iznalaženju načina u vezi s rješavanjem viškova naoružanja i vojne opreme te mogućnostima korištenja kapaciteta VMA u Beogradu.

Šutanovac je zahvalio predsjedavajućem Radmanoviću za prijem i istakao da je saradnja s Ministarstvom odbrane BiH veoma korektna i da se ubuduće može još više razvijati, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.