{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: BiH upitna ako se osporava RS

F
FENA
22.2.2008. u 14:45
0
0
Radmanović: BiH upitna ako se osporava RS
0
Radmanović: BiH upitna ako se osporava RS
Član Predsjedništva BiH iz RS-a Nebojša Radmanović izjavio je danas u Banjoj Luci da budućnost BiH zavisi od spremnosti na dijalog, uvažavanje i normalan život za sve u našoj zemlji.
Komentirajući sinoć u Narodnoj skupštini RS-a usvojenu Rezoluciju o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, Radmanović je rekao u izjavi novinarima „da je jasno vidljivo, a što ne piše u Rezoluciji, da je BiH upitna ukoliko budu postojali oni koji misle da samo oni treba da žive u BiH i o njoj odlučuju“.

Ocijenio je da ta rezolucija, koju su izglasali samo srpski poslanici enitetskog parlamenta, govori o odnosima u regionu, o kršenju međunarodnog prava i o BiH.

Ponovio je da se narednih dana može očekivati i da Predsjedništvo BiH razmatra prijedlog da se arhivska građa Haškog tribunala prenese u BiH te da bi ta rasprava ponovo mogla da izazove preglasavanje u bh. predsjedništvu.

Ta tačka dnevnog reda bila je predložena za razmatranje na prethodnoj sjednici Predsjedništva BiH, ali da je u posljednjem momentu povučena i smatra da će vjerovatno ponovo biti stavljena na razmatranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: