Radionica ZOOM! otvorena za učesnike iz cijelog regiona

Klix.ba
23.11.2015. u 16:36
32
1
Radionica ZOOM! otvorena za učesnike iz cijelog regiona
32
Radionica ZOOM! otvorena za učesnike iz cijelog regiona
Pravo Ljudski i Zumiraj prava program za mlade idu u nove radne pobjede. Sedam dana nakon zatvaranja 10. Pravo Ljudski Film Festivala, vrijeme je za nove avanture: otvaraju poziv na novu regionalnu radionicu angažirane umjetnosti za mlade.
Muzej savremene umetnosti u Beogradu, uz podršku Pravo Ljudski, te partnere iz Skoplja i Zagreba u Beogradu od 11. do 17. decembra 2015. godine organizuju radionicu angažirane umjetnosti ZOOM!.

Kroz ZOOM!, pod vodstvom beogradskog umjetnika Žolta Kovača, učesnici i učesnice će dobiti priliku da kroz kreativnu razmjenu kako sa vršnjacima, tako i sa umjetnicima/cama, kritičarima/kama, teoretičarima/kama i drugim kulturnim akterima/cama, kroz promatranje djela savremene umjetnosti, razgovore i rad, nauče kako da aktivnije učestvuju u društvenom životu svoje zajednice i da razvijaju kritičko i kreativno mišljenje.

Konkurs je otvoren za mlade u dobi od 13 do 19 godina koji dolaze iz Sarajeva.

Tokom radionice Muzej savremene umetnosti u Beogradu će ugostiti tinejdžere iz Beograda, Skoplja, Sarajeva i Zagreba, a kao dio projekta planirane su posjete galerijama, razgovori o izložbama savremene umjetnosti, kao i izložba slika nastalih za vrijeme radionice.

Nije potrebno da učesnici i učesnice imaju prethodno umjetničko obrazovanje, a troškove učešća na radionici (prevoz, smještaj i hranu) snose organizatori.

Rok za prijave je 3. decembar 2015. godine.

Kompletne prijave, kao i sva pitanja o ZOOM! radionici zainteresovani mogu poslati na email adresu [email protected].
Upute za prijavu i više o ZOOM!-u možete pronaći na web stranici pravoljudski.org.


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: