{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionica za borbu protiv terorizma

F
14.6.2007. u 11:15
0
0
Radionica za borbu protiv terorizma
0
Radionica za borbu protiv terorizma
Radionica "Implementacija međunarodnih instrumenata i međunarodne saradnje u borbi protiv terorizma" posvećena usaglašavanju Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine s relevantnim međunarodnim konvencijama, rezolucijama i odlukama iz područja borbe protiv terorizma sutra završava rad.
Radionicom predsjedava Vjekoslav Vuković, pomoćnik ministra za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala i zloupotrebe narkotika.

Tokom skupa analizirano je trenutno stanje legislative u BiH, posebno Glava XVII Kaznenog zakona BiH koja se odnosi na kaznena djela protiv čovječnosti i vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom s fokusom na terorizam.

Radionica će dati konkretne prijedloge u smislu izmjene i dopune Kaznenog zakona BiH, s ciljem njegovog usaglašavanja s trinaest UN-ovih univerzalnih konvencija za borbu protiv terorizma i regionalnih konvencija, prije svega Konvencije Vijeća Evope o prevenciji terorizma i Okvirne odluke Vijeća Evropske unije o borbi protiv terorizma.

Ova radionica treba rezultirati konkretnim zaključcima o potrebnim izmjenama Kaznenog zakona BiH. Sudionici radionice su predstavnici relevantnih institucija za provedbu zakona u BiH i međunarodnih organizacija, a organizator Ministarstvo sigurnosti, uz potporu Ureda UN-a za drogu i kriminal i Vijeće Evrope, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: