{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionica za borbu protiv terorizma

F
14.6.2007. u 11:15
0
0
Radionica za borbu protiv terorizma
0
Radionica za borbu protiv terorizma
Radionica "Implementacija međunarodnih instrumenata i međunarodne saradnje u borbi protiv terorizma" posvećena usaglašavanju Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine s relevantnim međunarodnim konvencijama, rezolucijama i odlukama iz područja borbe protiv terorizma sutra završava rad.
Radionicom predsjedava Vjekoslav Vuković, pomoćnik ministra za borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala i zloupotrebe narkotika.

Tokom skupa analizirano je trenutno stanje legislative u BiH, posebno Glava XVII Kaznenog zakona BiH koja se odnosi na kaznena djela protiv čovječnosti i vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom s fokusom na terorizam.

Radionica će dati konkretne prijedloge u smislu izmjene i dopune Kaznenog zakona BiH, s ciljem njegovog usaglašavanja s trinaest UN-ovih univerzalnih konvencija za borbu protiv terorizma i regionalnih konvencija, prije svega Konvencije Vijeća Evope o prevenciji terorizma i Okvirne odluke Vijeća Evropske unije o borbi protiv terorizma.

Ova radionica treba rezultirati konkretnim zaključcima o potrebnim izmjenama Kaznenog zakona BiH. Sudionici radionice su predstavnici relevantnih institucija za provedbu zakona u BiH i međunarodnih organizacija, a organizator Ministarstvo sigurnosti, uz potporu Ureda UN-a za drogu i kriminal i Vijeće Evrope, saopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: