{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionica o "Razvoju novih mehanizama plaćanja zdravstvenih usluga"

F
9.7.2007. u 15:00
0
0
Radionica o "Razvoju novih mehanizama plaćanja zdravstvenih usluga"
0
Radionica o "Razvoju novih mehanizama plaćanja zdravstvenih usluga"
U organizaciji federalnog Ministarstva zdravstva, Jedinice za implementaciju projekta SITAP i konzultantske kuće Medicare Australia u utorak i srijedu u Sarajevu bit će organizirana radionica "Razvoj novih mehanizama plaćanja zdravstvenih usluga".
Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH cilj je prezentacija dosadašnjih aktivnosti na Projektu SITAP- Komponenta "Razvoj novih mehanizama plaćanja zdravstvenih usluga" s akcentom na nove modele plaćanja saglasno DRG sistemu (sistem grupa bolesti koje su povezane zajedničkom dijagnozom).

Iskustva će prezentirati predstavnici zdravstvenih ustanova Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona. U tim kantonima je kao pilot-projekt ovakav model plaćanja već proveden.

Planirano je da u radu radionice sudjeluju predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, entitetskih ministarstava zdravstva, Odjela za zdravstvo Distrikta Brčko, odbora za zdravstvo entitetskih parlamenata, kantonalnih ministarstava zdravstva, zavoda zdravstvenog osiguranja, zavoda za javno zdravstvo, zdravstvenih ustanova, te entitetskih jedinica za implementaciju Projekta SITAP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: