{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionica o nenasilnom rješavanju konflikata

S
13.4.2009. u 16:14
0
0
Radionica o nenasilnom rješavanju konflikata
0
Radionica o nenasilnom rješavanju konflikata
Radionici o temi "Nenasilno rješavanje konlflikata“, koja je održana danas u sarajevskoj Srednjoj školi metalskih zanimanja, prisustvovao je premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić u svojstvu predsjednika Tima za praćenje Akcionog plana za implementaciju Strategije protiv maloljetničkog prijestupništva za BiH u Kantonu Sarajevo.
Ove radionice u srednjim školama na području Kantona Sarajevo u periodu od 23. aprila do 29. maja realizira "Disciplinski centar za maloljetnike KS“ u okviru preventivnog programa "Alternativa nasilju“, kao segment Akcionog plana.

"Cilj ovakvih radionica je da učenici sagledaju efikasne načine i modele komuniciranja, ključne uzroke nerazumijevanja i javljanja sukoba, ali i da uvide postupke koji ih dovode da reaguju na neadekvatan i nasilan način koji često vodi i do fizičkog sukobljavanja“, pojasnila je Aldijana Čekić, predavač i pedagog Disciplinskog centra za maloljetnike KS.

Ovim projektom obuhvaćeno je 17 odjeljenja, odnosno oko 350 učenika prvih i dugih razreda Srednje škole metalskih zanimanja.

"Zadovoljstvo što danas sjedim u školskim klupama, okružen mladim, pametnim ljudima, koji su svakako budućnost ove zemlje. Moja preporuka svim mladim ljudima je da, prije svega, slušaju svoje roditelje, ali i profesore, jer će uz pomoć njihovih savjeta na najbolji način prevazići eventualne konfliktne situacije. Njegujte međuljudske odnose i poštujte jedni druge“, poručio je na kraju premijer Mehmedić.

Radionici su prisustvovali i direktor Disciplinskog centra za maloljetnike KS Samir Suljagić i direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Dina Borovina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: