{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionica o humanom pristupu psima koji otkrivaju mine i nakrotike

F
12.3.2007. u 11:48
0
0
Radionica o humanom pristupu psima koji otkrivaju mine i nakrotike
0
Radionica o humanom pristupu psima koji otkrivaju mine i nakrotike
Nakon što je uspješno završena obuka 10 službenih pasa Državne granične službe BiH, Centar za obuku pasa za otkrivanje mina za region jugoistočne Evrope (MDDC) organizirat će sutra radionicu "Briga o službenim psima i njihova pravilna upotreba".
Kako je najavljeno iz MDDC-a, radionici prisustvovat će pripadnici policijskih snaga FBiH i RS-a, EUFOR-a, deminerskih kompanija koje u svom radu koriste timove pasa za otkrivanje mina, DGS-a BiH, te stručnjaci iz oblasti veterinarstva i predstavnici kompanija koje se bave proizvodnjom i prodajom pribora, hrane i lijekova za pse.

Cilj ove radionice je razmjena iskustava o svakodnevnoj brizi o psima i nove informacije o pravilnoj upotrebi pasa i njihovoj optimalnoj njezi, te očuvanju zdravlja pasa.

Također, bit će riječi o humanom pristupu psima, koji u velikoj mjeri olakšavaju rad u deminiranju i drugim oblastima zaštite ljudi i imovine, borbi protiv kriminala i terorizma.

Radionica obuhvatit će i prezentaciju praktičnog rada pasa na terenu.

MDDC je osnovan s ciljem unapređivanja i jačanja kapaciteta obuke pasa za otkrivanje mina za potrebe regiona jugoistočne Evrope, ali i razvoja drugih vrsta obuke službenih pasa, kao što su psi za otkrivanje eksploziva, narkotika i policijskih patrolnih pasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: