{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radionica na Džidžikovcu-Koševo I: Uz malo truda nastaju lijepa umjetnička djela

22.10.2015. u 11:58
0
0
Radionica na Džidžikovcu-Koševo I: Uz malo truda nastaju lijepa umjetnička djela
0
Radionica na Džidžikovcu-Koševo I: Uz malo truda nastaju lijepa umjetnička djela
Općina Centar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U prostorijama Mjesne zajednice "Džidžikovac-Koševo I" (Hasana Kikića 8) biće organizovana kreativna radionica pod nazivom "Decoupage", koja je namijenjena mladima sa područja ove mjesne zajednice.
"Odlučili smo se da pokrenemo radionicu iz ove kreativne tehnike, koja je u Evropu stigla iz Kine, a za koju nije potreban poseban talenat. Uz malo truda i preciznosti nastaju veoma lijepa umjetnička djela, tako da se do 23. oktobra mogu prijaviti svi zainteresovani za ovu radionicu. Radionice će započeti u subotu 24. oktobra, a svi prisutni će imati iskusnog mentora koji će im pokazati tehniku dekorisanja prozora, lampiona, kutija za nakit..., staru nekoliko vijekova. U decembru ove godine planiramo organizovati izložbu u prostorijama naše mjesne zajednice gdje će biti izloženi svi radovi nastali tokom trajanja radionice", kazala je Ismeta Mameledžija, sekretar MZ "Džidžikovac-Koševo I" koja je zajedno sa savjetom ove mjesne zajednice pokrenula inicijativu za održavanje radionice.

Svi koji žele savladati ovu tehniku ukrašavanja mogu se prijaviti putem mail adrese: [email protected], na broj telefona 033/667-475 ili lično u prostorijama ove mjesne zajednice Hasana Kikića 8.

Projekat je podržala Komisija Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima koja je odobrila iznos od 800 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: