BiH
0

Radio RBB i u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Radiomultikulti, višejezični i interkulturalni radio-program Njemačkog Radia iz Berlina (Rundefunk Berlin-Brandenburg), tri dana, od 26 do 28. septembra emitovat će program iz Sarajeva za svoje slušaoce širom Njemačke i prenijet će im dio atmosfere grada.

Godinama se ovaj program bavi zbivanjima na Balkanu i svojim građanima prenosi autentičnu atmosferu iz regiona. Tako će emisija "Supermercado“ – tri dana biti "Sarajevo Market“.

"Sarajevo Market“ nastojat će da uhvati i približi atmosferu suživota brojnih kultura u ovom danas, kao i nekada zanosnom gradu. Želi se prikazati svakodnevni, posebno noćni život Sarajeva, a sve to kroz susrete sa umjetnicima, sportistima, političarima i običnim ljudima. Glavna urednica ''Radiomultikulti'' Ilona Marenbach, ističe da će u centru interesovanja biti i svakodnevnica mladih u Sarajevu.

Na dan obilježavanja Svjetskog dana turizma 27. septembra, emisija će pojačano govoriti o turističkim potencijalima Sarajeva i okoline, kao i cijele Bosne i Hercegovine, a gost će, između ostalog, biti ambasador Njemačke Michael Georg Schmunk, koji i sam vrši svojevrsnu promociju za grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Od 26. do 29. septembra emisije se mogu slušati preko satelita i Interneta na adresi www.multikulti.de.