Omladinski program BHR1
0

Radio dokument "Damir Avdić - Riff & Riječ" bez cenzure

Sarajevo-x.com
I ovog ponedjeljka od 14 do dva sata iza ponoći na BH radiju 1 možete pratiti emisije Omladinskog programa sa mnoštvom interesantnih sadržaja.

U emisijama "Infopol" i "Čuj BiH!" bit će puštani prilozi saradnika iz raznih krajeva BiH, a u aktuelnom intervjuu OP-a "Kost u grlu" danas možete slušati razgovor sa Miralemom Tursinovićem, direktorom Omladinskog resursnog centra iz Tuzle. On je kroz svoj posao već dugo u intenzivnom kontaktu sa mladima iz BiH, te je u prilici prokomentarisati stanje u oblasti rada sa mladima, odnos mladih prema životu, okruženju, (ne)aktivizam mladih i druge teme.

U razgovoru će biti riječi o generalnom stanju u BiH, ali s posebnim naglaskom na neke manje sredine u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima naše zemlje gdje je ORC prisutan kroz različite projekte i aktivnosti.

Emisija "BH Demo liga" je mjesto predviđeno za promociju rada demo izvođača i grupa. Ako imate kakav vlastiti rad ili znate za nečiji za koji mislite da zaslužuje da se nađe u jednoj takvoj emisiji, ekipa Omladinskog programa vas poziva da im pišete i pošaljete uradak na [email protected].

U "Anatomiji zvuka" će, kaže Dragan Vuković, alias DJ Vuk, biti "svega i svačega". Alternativnoj muzici iz BiH i ex Yu posvećeno je 60 minuta između 20 i 21 sat, a slusšat ćete, između ostalog, radove "Discipline kičme", rane radove "Darkwood Duba", bendova "Napred u prošlost", "Phantasmagoria", "Transmisia" itd.

Novi "Ram Show" će "skuhati" DJ Djoha, od "supersvježih plodova" iz različitih kutaka svjetske muzičke scene, dok je noćni program "OP racija" tu da vas opusti, zabavi, možda i nagradi, te ispriča nekoliko zanimljivih priča o jednoj od večerašnjih tema - tetoviranju.

Nakon tetoviranja i ponoćnih vijesti iza ponoći vas Ensar i Andrej vode kroz novi "Oscilator radio show". U 1 sat poslije ponoći poslušajte i nova "Magnovenja", autora Emira Zametice, prije nego počne i jedan od najzanimljivijih dijelova današnje ponude OP-a.

Radio dokument "Damir Avdić - Riff & Riječ" autorice Koraljke Kurcenberger u programu je premijerno emitovan prije nešto više od mjesec dana. Priča o tuzlanskom hard-core diplomcu, zasigurno jednoj od originalnijih muzičkih/autorskih pojava na sceni, ne samo BiH nego i regiona, pa i šire, zaslužuje se čuti najmanje jos jednom. Večeras priliku imaju oni koji su propustili tu lekciju prošli put. Još jednom, bez cenzure, u vašem pravcu idu "Riff i Riječ" od 01.07 sati.

Odaberite svoj omiljeni način prijema programa BH radija 1 (FM, satelit ili internet) i budite uz Omladinski program svakog ponedjeljka, "od 2 do 2", poziva vas vrijedna ekipa.

Omladinski program BHR1 možete slušati na svim zemaljskim frekvencijama: Banja Luka 103,1 MHz, Bihać 88,8 MHz, Bijeljina 93,7 MHz Centralna Bosna 97,0 MHz, Goražde 107,3 MHz, Drvar 94,7 MHz, Čapljina 87,8 MHz, Konjic 100,3 MHz, Mostar 97,3 MHz, Livno 88,1 MHz, Sarajevo 101,7 i 103,7 MHz, Trebinje 94,1 MHz i Neum 96,2 MHz, te putem satelita, ili interneta mms://media.bih.net.ba/bhradio1.