{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Radimo na izradi novog teksta zakona o državnoj imovini"

F
24.12.2009. u 15:26
0
3
"Radimo na izradi novog teksta zakona o državnoj imovini"
0
"Radimo na izradi novog teksta zakona o državnoj imovini"
Predsjedavajući Komisije za državnu imovinu Zvonimir Kutleša izjavio je danas Agenciji Fena da on i pravobraniteljica BiH Dragica Miletić zajednički rade na jednom tekstu nacrta zakona o državnoj imovini BiH koji će početkom iduće godine dati na razmatranje Komisiji.
Nadam se da ćemo, ako ništa, postići malo veću suglasnost o tom nacrtu zakona, naglasio je.

Kada je riječ o popisu državne imovine koji je završio tim OHR-a, Kutleša je kazao da je visoki predstavnik Vijeću ministara BiH uručio "tehnički, kako oni kažu" popis državne imovine.

"Što se tiče ovoga popisa, on nama ništa puno ne znači u izradi nacrta zakona o državnoj imovini jer svakako mi trebamo utvrditi načela. Smatram da će lideri političkih stranaka odnosno dužnosnici u vlasti BiH i Vijeće ministara nešto poduzeti da se potakne izrada sporazuma o raspodjeli te imovine", kazao je Kutleša.

Po njegovim riječima, Komisija i bez toga popisa radi na izradi nacrta zakona o državnoj imovini.

Zakon bi, kako je kazao Kutleša, trebao sadržavati i odredbu da se treba postići sporazum o raspodjeli, da je sporazum o raspodjeli nužan da bi svaka razina vlasti u BiH dobila imovinu koja joj je potrebna da bi obnašala svoje zakonom i ustavom predviđene nadležnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: