{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radili bez odobrenja, poreske registracije i sa 7 neprijavljenih radnika

10.8.2012. u 14:11
11
3
Radili bez odobrenja, poreske registracije i sa 7 neprijavljenih radnika
11
Radili bez odobrenja, poreske registracije i sa 7 neprijavljenih radnika
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Livno su u prisustvu pripadnika Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova privremeno zatvorili disko klub "Pink Panther", u centru Livna, u ulici Župana Želimira bb, zbog rada bez odobrenja nadležnog organa.
Predmet kontrole bila je provjera izdavanja fiskalnih računa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima FBiH, prijave i plaćanja poreza na dohodak u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, obračuna i uplate doprinosa prema Zakonu o doprinosima, te angažovanje neprijavljenih radnika.

Povod za inspekcijski nadzor bila je provjera zakonitosti organiziranja koncerta Davora Badrova. U toku kontrole inspektori su utvrdili da je navedeni objekat čiji je vlasnik Stipe Đapić počeo sa radom 26.07. 2012. godine i da nema odobrenje za rad izdato od strane nadležnog organa.

Također, utvrđeno je da porezni obveznik nije proveo procedure porezne registracije disko kluba, da ne posjeduje fiskalni uređaj i da zapošljava sedam neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je rješenje o privremenoj obustavi poslovnih aktivnosti i objekat je zapečaćen.

Protiv navedenog poreznog obveznika, inspektori Porezne uprave Federacije BiH podnijeli su Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Livnu. S obzirom da je disko klub smješten u montažnom objektu - šatoru sa 20 ulaza pripadnici MUP-a će u okviru svojih nadležnosti vršiti provjere, te u slučaju povrede službenog pečata, odmah obavijestiti Poreznu upravu Federacije BiH, odnosno nadležni Kantonalni porezni ured Livno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: