{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radili bez odobrenja, poreske registracije i sa 7 neprijavljenih radnika

10.8.2012. u 14:11
11
3
Radili bez odobrenja, poreske registracije i sa 7 neprijavljenih radnika
11
Radili bez odobrenja, poreske registracije i sa 7 neprijavljenih radnika
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Livno su u prisustvu pripadnika Kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova privremeno zatvorili disko klub "Pink Panther", u centru Livna, u ulici Župana Želimira bb, zbog rada bez odobrenja nadležnog organa.
Predmet kontrole bila je provjera izdavanja fiskalnih računa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima FBiH, prijave i plaćanja poreza na dohodak u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, obračuna i uplate doprinosa prema Zakonu o doprinosima, te angažovanje neprijavljenih radnika.

Povod za inspekcijski nadzor bila je provjera zakonitosti organiziranja koncerta Davora Badrova. U toku kontrole inspektori su utvrdili da je navedeni objekat čiji je vlasnik Stipe Đapić počeo sa radom 26.07. 2012. godine i da nema odobrenje za rad izdato od strane nadležnog organa.

Također, utvrđeno je da porezni obveznik nije proveo procedure porezne registracije disko kluba, da ne posjeduje fiskalni uređaj i da zapošljava sedam neprijavljenih radnika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je rješenje o privremenoj obustavi poslovnih aktivnosti i objekat je zapečaćen.

Protiv navedenog poreznog obveznika, inspektori Porezne uprave Federacije BiH podnijeli su Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Općinskom sudu u Livnu. S obzirom da je disko klub smješten u montažnom objektu - šatoru sa 20 ulaza pripadnici MUP-a će u okviru svojih nadležnosti vršiti provjere, te u slučaju povrede službenog pečata, odmah obavijestiti Poreznu upravu Federacije BiH, odnosno nadležni Kantonalni porezni ured Livno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: