{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radikali traže raspravu o medijskim slobodama u RS-u

F
15.1.2008. u 13:20
0
0
Radikali traže raspravu o medijskim slobodama u RS-u
0
Radikali traže raspravu o medijskim slobodama u RS-u
Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica zatražio je da se u Narodnoj skupštini raspravlja o stanju u medijima u RS-u, kao i da Vlada predloži zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, jer će u protivnom to učiniti radikali.
Mihajlica je na današnjoj pres-konferenciji kazao da je bila i obaveza Skupštine da raspravlja o stanju u medijima, te da nakon posljednjih dešavanja u RS-u postoji i potreba za to, posebno što će to biti tema u petak na sjednici Vijeća za implemetaciju mira u BiH.

Predsjedsjednik radikala RS-a uputio je i zamjerke na rad Radio-televizije RS-a, navodeći da ta medijska kuća nema adekvatnu zastupljenost stranaka iz opozicije, konkretno njegove stranke, kao i da taj i neki drugi mediji sada ne otvaraju priče oko revizorskih izvještaja kako je to bilo slučaj ranije, navodeći primjer revizije poslovanja preduzeća "Putevi RS-a".

On je naveo da RTRS mora da bude servis građana, ne vlasti ili opozicije, već da radi u interesu RS-a.

Ističući da Vlada Milorada Dodika nije ispunila dato obećanje da će predložiti zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, Mihajlica je rekao da je taj zakon trebalo ponuditi istovremeno sa zakonima o spriječavanju najtežih oblika kriminala i o Specijalnom tužilaštvu RS-a.

- Pozivamo Vladu RS-a da uputi taj zakon u parlamentarnu proceduru, a ako nisu ustanju da to urade, mi ćemo predložiti zakon kao ozbiljnu namjeru da Skupština razmatra to pitanje, rekao je predsjednik radikala RS-a.

Zatražio je i od nadležnog skupštinskog odbora za reviziju da što prije zakaže sjednicu na kojoj bi se razmatrao revizorski izvještaj o poslovanju "Puteva RS-a" oko izgradnej autoputa Banja Luka-Gradiška.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: