RS
0

Radikali traže ostavku Stanislava Čađe

SRNA
Srpska radikalna stranka (SRS) Republike Srpske (RS) nezadovoljna je radom MUP-a RS i Izvještajem o radu te institucije za prošlu godinu zbog čega je zatražila ostavku resornog ministra Stanislava Čađe, rekao je danas poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS Milanko Mihajlica.

Nakon što je parlament RS danas usvojio Izvještaj o radu MUP-a RS za prošlu godinu, Mihajlica je rekao novinarima u Banjaluci da su radikali zbog ''loših rezultata u radu MUP-a RS zatražili od predsjednika Vlade RS (Milorada Dodika) da razriješi dužnosti ministra unutrašnjih poslova RS''.

On je rekao da MUP RS nema rezultata u radu prije svega imajući u vidu negativne izvještaje Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

"Zabrinjavajuća je činjenica koja je u posljednje vrijeme postala praksa da Sipa (Državna agencija za istrage i zaštitu) upada u MUP RS, te privodi saslušava i hapsi najviše funkcionere MUP-a RS, a da Čađo nijednu riječ tim povodom nije izrekao u Narodnoj skupštini RS'', istakao je Mihajlica.

Mihajlica je dodao da bi bilo logično da ''ministar sam podnese ostavku kada jedna druga bezbjednosna agencija hapsi i saslušava visoke funkcionere MUP-a RS''.