BiH
0

Radikali RS-a traže smjenu Živkovića i Ivanića

FENA
Srpska radikalna stranka Republike Srpske traži da predsjedavajući Predstavničkog doma Milorad Živković i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanić podnesu ostavke jer nisu u stanju da brane interese RS-a.

Predsjednik radikala Milanko Mihajlica optužio je Živkovića i Ivanića za "nesposobnost" i da je to bilo vidljivo tokom jučerašnjeg neusvajanja poslovnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

On je na pres-konferenciji upozorio da se približava 1. decembar, dan kada će visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak nametnuti svoje odluke prema kojima će se u Parlamentarnoj skupštini BiH moći donositi zakoni preglasavanjem Srba.

Mihajlica je ponovio i optužbe protiv vladajućeg SNSD-a u RS-u, navodeći da Vlada RS-a ne želi da se do 11.decembra održi sjednica Skupštine.

Pojasnio je da sjednice neće biti prije održavanja prijevremenih predsjedničkih izbora, zato što Vlada RS-a nema odgovore na brojna pitanja koja bi proistekla u okviru rasprava o budžetu RS-a, o radu tužilaštava, o stanju u kome se nalaze penzioneri, izbjeglice i druge socijalne kategorije u RS-u.